maandag 23 mei 2011

vlinders

Omdat ik een vraag kreeg over het patroon van vlinders op mijn theepot hier een patroon van een vlinder.Haak in het rond.

Haak 8 L, sluit deze met een halve vaste tot een ring.

Haak 3 L. voor het eerste stokje, nog twee stokjes,

* 3 lossen, 3 stokjes* Herhaal van * tot* tot je 8 groepjes van 3 stokjes hebt met 3 lossen ertussen.

Sluit met een halve vaste in de laatste losse van de 1e 3. Sla nu de stokjes over; Haak in de boog van lossen: 1 vaste, 2 stokjes, 1 dubbel stokje, 2 stokjes, 1 vaste. Doe dit voor alle 8 boogjes; sla steeds de stokjes gewoon over. als je het laatste boogje gehaakt hebt, sluit je af met een halve vaste (op het middelste stokje)

je hebt nu eigenlijk een iets te grote bloem. (met 8 'blaadjes' heb je een leuk bloemetje dat je zo kunt gebruiken natuurlijk)

Haak nog 10 lossen. Nu komt de truc: vouw de 'bloem' dubbel zo dat het eindje draad (de 10 gehaakte lossen) in de midden tussen twee vleugeltjes zit. Sla de draad om de hele vlinder heen (da's dan eigenlijk het 'lijfje' en hecht hem dan af op het beginpunt van het koordje.

Haak een 15 lossen en hecht af. Maak aan de uiteindjes van de sliert van 15 lossen een knoopje in de bovenste steken en knip deze kort af. Vouw dubbel, en haal deze 'voelsprietjes' door de omgeslagen ketting van het 'lijfje'.En klaar is de vlinder..

Succes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten